1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zelfgemaakte Bonbons

Zelfgemaakte Bonbons

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten


Zie bereiding



Allerlei soorten in een recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sinaasappel-bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g butterscotchchocolade smelten en vermengen met 2 eetlepels sinaasappellikeur en 3 eetlepels gehakte geconfijte sinaasappel. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten en garneren met een taartsinaasappeltje.
Kaneel-bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 1 theelepel kaneel. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten met stermondjes en garneren met chocolade-rozijntjes.
Roomtruffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g witte chocolade smelten en vermengen met 3 eetlepels nootkrokant. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten met glad mondje en garneren met suikerbloemetje.
Italiaanse bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 2 eetlepels amandellikeur (amaretto). Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Met een glad spuitmondje op kleine 'Amaretto di Saronne'-koekjes of weespermopjes spuiten en glazuren met gesmolten witte chocolade.
Noten-truffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 4 eetlepels cashewnotenpasta. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Tot bolletjes vormen en door gesmolten chocolade halen. Direct een halve cashewnoot erin drukken.
Kokos-truffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g witte chocolade smelten en vermengen met 1 eetlepel bananenlikeur en 3 eetlepels geraspte kokos. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Balletjes vormen en door geraspte kokos rollen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top