1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zelfgemaakte Bonbons

Zelfgemaakte Bonbons

Door: sasvdberk

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten


Zie bereiding



Allerlei soorten in een recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sinaasappel-bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g butterscotchchocolade smelten en vermengen met 2 eetlepels sinaasappellikeur en 3 eetlepels gehakte geconfijte sinaasappel. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten en garneren met een taartsinaasappeltje.
Kaneel-bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 1 theelepel kaneel. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten met stermondjes en garneren met chocolade-rozijntjes.
Roomtruffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g witte chocolade smelten en vermengen met 3 eetlepels nootkrokant. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. In bonboncaisse spuiten met glad mondje en garneren met suikerbloemetje.
Italiaanse bonbons:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 2 eetlepels amandellikeur (amaretto). Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Met een glad spuitmondje op kleine 'Amaretto di Saronne'-koekjes of weespermopjes spuiten en glazuren met gesmolten witte chocolade.
Noten-truffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g melkchocolade smelten en vermengen met 4 eetlepels cashewnotenpasta. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Tot bolletjes vormen en door gesmolten chocolade halen. Direct een halve cashewnoot erin drukken.
Kokos-truffels:
100 g mascarponeroom smelten met 1 dl slagroom tot tegen de kook. 200 g witte chocolade smelten en vermengen met 1 eetlepel bananenlikeur en 3 eetlepels geraspte kokos. Bij elkaar roeren en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Balletjes vormen en door geraspte kokos rollen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top