1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Meringue
  5. Meringue Mokkataart

Meringue Mokkataart

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten 8 personen


125 g hazelnoten met vlies
100 g poedersuiker
20 g ma?zena
5 eiwitten
125 g fijne tafelsuiker
200 g suiker
5 eierdooiers
200 g zachte boter
3 eetlepels oploskoffie
3 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria)
kaneel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Op het bakpapier twee cirkels, ? ? 20 cm, tekenen (kijk even van tevoren of er twee cirkels van 20 cm op uw bakplaat passen, maak de cirkels anders iets kleiner). Het papier op de bakplaat leggen en invetten. Als garnering 12 hazelnoten achterhouden. De rest van de hazelnoten heel fijn hakken of malen.
De poedersuiker en de ma?zena zeven.
De oven voorverwarmen op 100?C.
De eiwitten met 1 eetlepel tafelsuiker stijfkloppen. Al kloppende de rest van de tafelsuiker lepel voor lepel toevoegen. Blijven kloppen tot stijve pieken ontstaan. Het poedersuiker, de ma?zena en de gehakte hazelnoten er voorzichtig doorscheppen.
Het mengsel overdoen in een spuitzak en op het bakpapier de twee cirkels spuiten. Vanuit het midden beginnen te spuiten tot de cirkels vol zijn. De cirkels met een mes gladstrijken. De bakplaat in de oven schuiven en de schuimcirkels in ? 2 uur laten drogen. Ze dan van het papier nemen en ze op een taartrooster op een droge plaats laten afkoelen.
De mokkacreme als volgt bereiden: de suiker met 8 eetlepels water aan de kook brengen en de suiker al roerende laten oplossen. Iets laten afkoelen. De eierdooiers in een kom doen en al kloppende de suikerstroop toevoegen.
Dit mengsel in ? 10 minuten licht en luchtig kloppen. Met de mixer de boter in ? 5 minuten luchtig kloppen. Door de oploskoffie 1 eetlepel heet water en de likeur roeren. Dit door de boter kloppen.
Het botermengsel en het eimengsel luchtig door elkaar scheppen en de mokkacreme tot gebruik in de koelkast bewaren.
Vlak voor gebruik de mokkacreme zonodig nogmaals doorscheppen en 6 eetlepels van de creme in een spuitzak doen.
De rest van de creme over een schuimcirkel verdelen en de andere schuimcirkel erop zetten. Op de taart een taartkleedje leggen en de taart dun bestrooien met kaneel. Het kleedje dan verwijderen.
De taart garneren met mokka-creme en de achtergehouden hele hazelnoten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top