Key Lime Pie (Limoentaart Uit Florida)

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g biscuitjes
50 g gemalen hazelnoten
100 g boter
5 eieren
1 dl limoensap (uit ? 5 limoenen)
? dl slagroom
200 g basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De biscuitjes in een plastic zak met de deegroller fijn verkruimelen.
De hazelnoten erdoor scheppen.
De boter smelten en bij de kruimels roeren, zodat het een stevig "deeg" wordt. Een taartvorm van 24 a 26 cm invetten en het koekjesdeeg op de bodem drukken.
Voor de vulling een limoen schoonboenen en de schil dun afschillen.
De eierdooiers met de slagroom en de helft van de basterdsuiker zo lang kloppen, dat het als een lichtgeel dik lint van de kloppers loopt.
Het limoensap erdoor lepelen.
Drie eiwitten in een schone kom met twee eetlepels suiker heel dik en glanzend kloppen. De dooiermassa erdoor spatelen.
De taartvorm met de 'vla' vullen, in een lauwwarme oven (150?C) zetten en 25 minuten bakken. De twee resterende eiwitten met de rest van de suiker ook heel dik en glanzend kloppen.
De taart uit de oven nemen en vervolgens de grill inschakelen.
Het eiwitschuim over de taart verdelen en de taart onder de grill schuiven (op het middelste rooster) tot het eiwit licht gekleurd is.
De limoensliertjes erover strooien

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sasvdberk avatar
sasvdberk

Doorsturen

Home Recepten