Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Limburgse Vlaai (Meer Soorten In Een)

Limburgse Vlaai (Meer Soorten In Een)

Door: sasvdberk

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten


300 gram bloem
20 gram gist
20 gram suiker
2,5 dl. melk
150 gram boter
fruit, rijst of pudding met kruimels



Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede/8-10 stukken vlaai

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van deze grondstoffen een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.
Variaties:
[voor fruitvlaai:]
De keuze wat fruit betreft is variabel, typisch voor Limburgse vlaai: kersen pruimen kruisbessen abrikozen Je kunt de blikjes (Jonker fris kersen) nemen met een geleiachtig iets maar je kunt de gelei ook erop doen als de vlaai uit de oven komt, in de bakkerij waar ik werkte werd op de vlaaien waar een deegraster over zat natuurlijk van tevoren gelei gedaan, maar bij de open vlaaien zoals abrikozen, ananas en aardbeien werd dat pas na het bakken gedaan want dat ziet er mooier uit.
[voor rijstevlaai:]
vul de deegbodem met het volgend mengsel: 1 liter rijstepap 3 eieren 150 gram basterdsuiker eieren splitsen; eigeel bij de pap voegen; eiwit stijf kloppen met basterdsuiker; mengen.
[voor kruimelvlaai met pudding:]
Vul de deegbodem met custardpudding en strooi er kruimels over.
Kruimels: 100 gram boter 100 gram suiker 150 gram meel dit mengen en keden tot losse kruimels.
[voor kruimelvlaai met abrikozen of kersen:]
Vul de deegboden met abrikozen- of kersenjam en gooi er wederom kruimels over.
Oventemperatuur van 200-250 C



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top