Limburgse Vlaai (Meer Soorten In Een)

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede/8-10 stukken vlaai

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram bloem
20 gram gist
20 gram suiker
2,5 dl. melk
150 gram boter
fruit, rijst of pudding met kruimels

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van deze grondstoffen een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.
Variaties:

De keuze wat fruit betreft is variabel, typisch voor Limburgse vlaai: kersen pruimen kruisbessen abrikozen Je kunt de blikjes (Jonker fris kersen) nemen met een geleiachtig iets maar je kunt de gelei ook erop doen als de vlaai uit de oven komt, in de bakkerij waar ik werkte werd op de vlaaien waar een deegraster over zat natuurlijk van tevoren gelei gedaan, maar bij de open vlaaien zoals abrikozen, ananas en aardbeien werd dat pas na het bakken gedaan want dat ziet er mooier uit.

vul de deegbodem met het volgend mengsel: 1 liter rijstepap 3 eieren 150 gram basterdsuiker eieren splitsen; eigeel bij de pap voegen; eiwit stijf kloppen met basterdsuiker; mengen.

Vul de deegbodem met custardpudding en strooi er kruimels over.
Kruimels: 100 gram boter 100 gram suiker 150 gram meel dit mengen en keden tot losse kruimels.

Vul de deegboden met abrikozen- of kersenjam en gooi er wederom kruimels over.
Oventemperatuur van 200-250 C

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bernardine avatar
bernardine 28-08-2007

Dank je voor dit recept, ik neem het even mee. We hebben kwetsen in de tuin, dus ik ga maar eens wat proberen. Bernadette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten