ouderwets lekkere rode kool met een geheim.
- Frans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.
Ingrediënten 6 personen
-1 rode kool.zeer fijn gesneden.-1 ltr. water.
-5 eetl.suiker.
-4 kruidnagels.
-2 kaneelstokjes.
-1 laurierblad.
-4 gekneusde peperkorrels.
-1/2 steranijs.
-1 eetl.gedroogde gember..
-1 glas rode port.
-3 plakjes ontbijtkoek.
-4 in stukjes gesneden appel.
-1 dl. azijn.
-3 eetl.lindehoning.
-mespuntje zout.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 258,64 kcal |
Koolhydraten | 49,60 g |
Eiwitten | 4,23 g |
Vetten | 0,55 g |
Benodigdheden
Keukenmachine om de kool zeer fijn te snijden.Voorbereiding
Zet alle grondstoffen en materialen die je nodig hebt van te voren klaar.
Bereidingswijze
-Zet het water op in een grote kookpan en breng het aan de kook.
-ondertussen voeg je al de kruiden,suiker,honing en de stukjes appel toe.
-Als dit ong.4min.zachtjes heeft doorgekookt voeg je de fijngesneden rode kool toe.
-Laat dit ong.45 min.smoren,roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt.
Serveertip
Heerlijk met hachee en puree.Ook met wild of 'speenvarken'is dit erg lekker.