ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-1 rode kool.zeer fijn gesneden.
-1 ltr. water.
-5 eetl.suiker.
-4 kruidnagels.
-2 kaneelstokjes.
-1 laurierblad.
-4 gekneusde peperkorrels.
-1/2 steranijs.
-1 eetl.gedroogde gember..
-1 glas rode port.
-3 plakjes ontbijtkoek.
-4 in stukjes gesneden appel.
-1 dl. azijn.
-3 eetl.lindehoning.
-mespuntje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine om de kool zeer fijn te snijden.

Voorbereiding

Zet alle grondstoffen en materialen die je nodig hebt van te voren klaar.

Bereidingswijze

-Zet het water op in een grote kookpan en breng het aan de kook.
-ondertussen voeg je al de kruiden,suiker,honing en de stukjes appel toe.
-Als dit ong.4min.zachtjes heeft doorgekookt voeg je de fijngesneden rode kool toe.
-Laat dit ong.45 min.smoren,roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt.

Serveertip

Heerlijk met hachee en puree.Ook met wild of 'speenvarken'is dit erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

JeannetteWestra avatar
JeannetteWestra 05-01-2020

Wij hebben dit gisteren gemaakt; het was overheerlijk!! De hele keuken rook al heerlijk en de smaak was fantastisch! We gaan dit zeker vaker maken Luigi. Bedankt!

hans3333 avatar
hans3333 09-10-2017

kun je zelf bepalen , het verdwijnt bijna als je het vroeg toevoegd , bindt dan ook meer , persoonlijk mogen ze bij mij nog wel zicht en eetbaar zijn .

goudzwaard4592 avatar
goudzwaard4592 09-10-2017

wanneer gaat de ontbijtkoek erin?

goudzwaard4592 avatar
goudzwaard4592 09-10-2017

wanneer gaat de ontbijtkoek erdoorheen?

Nelly5744 avatar
Nelly5744 12-01-2016

alles gebruikt en het is heeeeerlijk!!!

poebeerr avatar
poebeerr 20-09-2015

Dit klinkt als veel werk, maar het lijkt me ouderwets lekker. Ik ga het zeker een keer proberen.

Ponny7 avatar
Ponny7 05-05-2015

Heerlijk die steranijs! Gemberkoek gebruikt en afgemaakt met crème Balsamico (had geen port in huis) en dus de honing weggelaten!

dubbelkreeftje avatar
dubbelkreeftje 01-05-2015

beetje laat maar toch even reageren. De rode kool was heerlijk, alleen had ik er zelf minder suiker in gedaan. Mijn man vond hem beter als de diepvries rode kool van Iglo.

parel62 avatar
parel62 10-03-2015

Heerlijk die blijft in mijn vaste kookboek .en heb verse gember gebruikt en een andere soort honing Voor morgen ook nog dan zullen de smaken nog meer doortrokken zijn .

parel62 avatar
parel62 24-02-2015

@Corrien ik ga ook liever voor verse gember dan die poeder Djahe.En aangezien ik zelf al meerdere malen verse rode kool heb proberen te maken zoals mijn moeder het deed krijg ik nooit hetzelfde .Heb al een wokrecept hier gelanceerd en die maak ik regelmatig ,vandaar dat dit me wel wat lijkt iets geheel anders !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten