ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-1 rode kool.zeer fijn gesneden.
-1 ltr. water.
-5 eetl.suiker.
-4 kruidnagels.
-2 kaneelstokjes.
-1 laurierblad.
-4 gekneusde peperkorrels.
-1/2 steranijs.
-1 eetl.gedroogde gember..
-1 glas rode port.
-3 plakjes ontbijtkoek.
-4 in stukjes gesneden appel.
-1 dl. azijn.
-3 eetl.lindehoning.
-mespuntje zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 258,64 kcal
Koolhydraten 49,60 g
Eiwitten 4,23 g
Vetten 0,55 g
Benodigdheden
Keukenmachine om de kool zeer fijn te snijden.

Voorbereiding

Zet alle grondstoffen en materialen die je nodig hebt van te voren klaar.

Bereidingswijze

-Zet het water op in een grote kookpan en breng het aan de kook.
-ondertussen voeg je al de kruiden,suiker,honing en de stukjes appel toe.
-Als dit ong.4min.zachtjes heeft doorgekookt voeg je de fijngesneden rode kool toe.
-Laat dit ong.45 min.smoren,roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt.

Serveertip

Heerlijk met hachee en puree.Ook met wild of 'speenvarken'is dit erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetluigi avatar
kokenmetluigi

Doorsturen

Home Recepten