1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rode kool
  6. ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

Door: kokenmetluigi

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


-1 rode kool.zeer fijn gesneden.
-1 ltr. water.
-5 eetl.suiker.
-4 kruidnagels.
-2 kaneelstokjes.
-1 laurierblad.
-4 gekneusde peperkorrels.
-[geheim]1/2 steranijs.
-[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe].
-[geheim]1 glas rode port.
-[geheim]3 plakjes ontbijtkoek.
-4 in stukjes gesneden appel.
-1 dl. azijn.
-[geheim]3 eetl.lindehoning.
-mespuntje zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine om de kool zeer fijn te snijden.


Voorbereiding

Zet alle grondstoffen en materialen die je nodig hebt van te voren klaar.

Bereidingswijze

-Zet het water op in een grote kookpan en breng het aan de kook.
-ondertussen voeg je al de kruiden,suiker,honing en de stukjes appel toe.
-Als dit ong.4min.zachtjes heeft doorgekookt voeg je de fijngesneden rode kool toe.
-Laat dit ong.45 min.smoren,roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt.

Serveertip

Heerlijk met hachee en puree.Ook met wild of 'speenvarken'is dit erg lekker.



Deel dit recept

Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top