1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas: Jamon serrano chips met auberginedip

Tapas: Jamon serrano chips met auberginedip

Door: tapas_

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2000

Ingrediënten


  • 12 plakken serranoham
  • 1 kleine aubergine
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 5 blaadjes salie, fijngesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • citroensap
  • olijfolie
  • zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Leg de ham in de oven tot hij bruin en knapperig is.

Snijd intussen de aubergine in zeer kleine blokjes en bestrooi met zout. Spoel het zout er na 15 minuten af.

Fruit de sjalotjes in wat olie en voeg aubergine, knoflook en salie toe. Laat op laag vuur gaar worden.

Voeg van het vuur af de kappertjes toe en breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel nog wat olijfolie.

Serveer met de ham-chips.

Bron

-



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top