Tapa : verse ansjovis met look en groene piment

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-10-2000



"Boquerones al ajillo y guindilla"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr spiering (jonge haring of sprot) - 6 teentjes look - 1/2 groene piment (van de soort die ook in bokalen verkrijgbaar zijn) - olijfolie - peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een koekenpan met antikleeflaag - keukenpapier

Voorbereiding

Maak de spiering schoon, haal er de graat uit, was hem onder de stromende kraan en dep hem droog met keukenpapier. Hak de look, het groene piment en de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Laat de look en het piment fruiten in hete olijfolie en bak er de visjes, open en eerst de velkant naar boven, goudbruin in. Bak ze dan op de velkant en strooi er net voor het einde wat zout over.

Serveertip

Haal de pan van het vuur en strooi er de peterselie over. Serveer in de pan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten