1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : verse ansjovis met look en groene piment

Tapa : verse ansjovis met look en groene piment

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-10-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr spiering (jonge haring of sprot) - 6 teentjes look - 1/2 groene piment (van de soort die ook in bokalen verkrijgbaar zijn) - olijfolie - peterselie


Verder heb je nodig


Een koekenpan met antikleeflaag - keukenpapier


"Boquerones al ajillo y guindilla"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de spiering schoon, haal er de graat uit, was hem onder de stromende kraan en dep hem droog met keukenpapier. Hak de look, het groene piment en de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Laat de look en het piment fruiten in hete olijfolie en bak er de visjes, open en eerst de velkant naar boven, goudbruin in. Bak ze dan op de velkant en strooi er net voor het einde wat zout over.

Serveertip

Haal de pan van het vuur en strooi er de peterselie over. Serveer in de pan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top