Romige Kastanjesoep

  • Nederlands, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2000
  • Romige Kastanjesoep

    Romige Kastanjesoep

    Romige Kastanjesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr tamme kastanjes

1 grote ui

4 stengels bleekselderij

25 gr boter of margarine

2 groentenbouillontabletten

1 laurierblaadje

1/2 el tijm

1/2 bekertje slagroom a 1/8 L.

zout, peper

5 takjes peterselie

nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 343,69 kcal
Koolhydraten 32,05 g
Eiwitten 7,39 g
Vetten 19,31 g
Benodigdheden

Voorbereiding

In pan ruim water aan de kook brengen. Schil van kastanjes inkruisen. Kastanjes 5 min. koken. Vuur uitdoen. Met schuimspaan enkele kastanjes uit pan nemen. Met mesje schil en bruine vlies trekken. Op zelfde manier rest van kastanjes pellen. Ui pellen en snipperen. Bleekselderij wassen. In smalle reepjes snijden. In pan boter verhitten. Ui en bleekselderij 10 min bakken. Toevoegen: 1 L. water, kastanjes, bouillontabletten, laurierblaadje en tijm. Aan de kook brengen. Met deksel op pan 30 min. zachtjes koken. Laurierblaadje verwijderen. Boven andere pan door roerzeef draaien(of in gedeelten in mengbeker pureren). Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

Soep in 10 min. door en door verhitten, af en toe roeren. Snufje nootmuskaat en peterselie erover strooien.

Laatste reacties

snoopcat avatar
snoopcat 16-02-2010

Leuk! Bewaar je recept om in de herfst te proberen, dankjewel.

meatteam avatar
meatteam 29-10-2000

Mijn schoonvader had tamme kastanjes voor mij meegenomen. Die heb ik gebruikt voor deze soep. Nou, een succes. Hij is echt heerlijk, en echt romig. Ipv vette slagroom te gebruiken kan je het ook vervangen door een slagroom die op plantaardige basis is gemaakt. Kan je veilig soep eten zoveel als je wil. Jose.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten