Indiase Rijstschotel Met Kalkoen,Tauge En Prei

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2000

iets aparts deze rijstschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr basmati rijst,
400gr kalkoenfilet
5 el ketjap manis
1/2 sambal oelek
2 el sherry
1 el maizena
350g prei
250 g tauge
5 el olie
zout 4 el bakgember.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ales klaar zetten

Voorbereiding

De rijst koken volgens kook voorschrift op de verpakking.
de reepjes kalkoen in een schaal doen met ketjap sambal sherry en maizena.

Bereidingswijze

De kalkoen in smalle reepjes snijden.
Laar de kalkoen reepjes daar 15 min staan
De worteltjes en prei schuin in ringen snijden.
In een vergiet wassen en goed uit laten lekken.
de tauge ook wassen in het vergiet.

Wok op hog vuur verhitten.
3 eetl toevoegen en de kalkoenfilet in 3 min roerbakken.
Daarna op een bord scheppen en met wat zout bestrooien
2 eetl olie in de wok doen en de prei 3 min roerbakken tauge en bakgember toevoegen en 2 min meebakken
Het vlees weer toevoegen en 1 min verwarmen.

Serveertip

De rijst en de groenten in 1 schaal doen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten