1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Marsepein

Marsepein

Door: berti

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2000

Ingrediënten


* 150 gr gepelde amandelen
* 300 gr poedersuiker
* 1 el citroensap
* 1 tl citroenrasp
* 1 eiwit
* 1 tl oranjebloesemwater (te koop bij de
drogist)
* eventueel cacao of kaneel



Bron: de feestmaand

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
Meng ze met de gezeefde poedersuiker, het citroensap, de citroenrasp, het eiwit
en het oranjebloesemwater. Stop alle ingredienten nogmaals in de keukenmachine
en maal de massa nogmaals heel fijn.
Bestrooi het werkvlak met poedersuiker en rol de marsepein uit. Rol de marsepein
even door de cacao of kaneel om extra
kleur en smaak toe te voegen. De marsepein
kan nu tot elke willekeurige vorm worden gekneed (bijvoorbeeld vruchten of beestjes).
Tip 1:
wanneer de marsepein te droog wordt kan
er een klein beetje water worden toegevoegd.
Tip 2:
de marsepein kan gekleurd worden door
er enkele druppels levensmiddelenkleurstof
aan toe te voegen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top