1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas

Speculaas

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2000

Ingrediënten


* 185 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
* 85 gram donkere basterdsuiker
* 10 - 15 gram speculaaskruiden
* snufje zout
* 120 gram koude boter in stukjes
* 100 gram blanke amandelen



Is heel eenvoudig zelf te maken en zorgt voor een heerlijke geur in het hele huis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng bakmeel, suiker, speculaaskruiden en
zout goed door elkaar. Voeg de boter toe en kneed het mengsel met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Kneed het mengsel
snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg
in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170?C. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van
6-8 mm. Leg de deeglap op de ingevette bakplaat en prik het deeg met een vork regelmatig in. Druk de amandelen in het deeg.
Bak de speculaas in ongeveer 25 minuten bruin in het midden van de oven. Laat de speculaas vervolgens op een rooster afkoelen.
Breek de speculaas in brokken voor u deze
serveert.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top