1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: anthony_h

  • Kinderkeuken, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2000

Ingrediënten


Dit moet je er voor hebben:
300 gram bloem,
300 gram suiker,
4 eieren,
100 gram krenten,
100 gram rozijnen,
4 kleine appels.


Verder heb je nodig


Verder gebruik je:
Tulbandvorm,
Kom,
Garde of mixer,
Houten lepel,
Ovenhandschoenen,
Taartrooster.


Tulband is een leuke ronde cake!
Leuk met kerst op tafel mmm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de eieren en de suiker in de kom en roer dit schuimig en vervolgens roer je er voorzichtig lepel voor lepel de bloem door.
Schil de appels en snij de appels in kleine stukjes.
Doe de appel,krenten en rozijnen bij het beslag en roer dit er voorzichtig met de houten lepel door.
Warm de oven voor op 180?C.
Vet de tulbandvorm goed in met boter en schep het beslag er in.
Zet de tulband in het midden van de oven en bak hem in een uur bruin en gaar.
Doe ,voordat je de tulband er uit haalt,wel even de 'naald-proef; steek met een breinaald in de tulband.
Las er deeg aan kleeft is de tulband nog niet gaar dan moet je hem nog ? 10 minuten langer laten bakken.
Haal de tulband uit de oven met de ovenhandschoenen aan,keer de tulband om op het taartrooster en haal de vorm er af.
Laat de tulband goed afkoelen voordat je hem snijd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top