Gegratineerde Macaronischotel

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui

3 stengels bleekselderij

1/2 bakje champignons

6 stevige tomaten

1 blik knakworstjes(10 stuks, nettogew. 200 gr)

1 dikke plak ham(75 gr)

1 dikke plak belegen kaas(75 gr)

300 gr schelpjes macaroni

25 gr margarine

3 el tomatenketchup

1 tl Italiaanse keukenkruiden

zout, peper

100 gr geraspte oude kaas

2 el paneermeel

stukje wortel

2 rozijnen

50 gr gesneden prei

toefje peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Ui snipperen. Bleekselderij in dunne plakjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. 1 Tomaat halveren. 4 Knakworstjes in lengte insnijden. Rest knakworstjes in stukjes snijden. Ham en kaas in blokjes snijden. In pan macaroni koken. In braadpan boter verhitten. Ui en bleekselderij 5 min zachtjes bakken. Toevoegen: ham, stukjes worst en champignons. 3 Minuten meebakken. Erdoor scheppen: stukjes tomaat, tomatenketchup en Italiaanse keukenkruiden. Macaroni afgieten. Macaroni en kaasblokjes door groentenmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschaal invetten. Macaronimengsel erin scheppen. Geraspte kaas en paneermeel erover strooien. Van wortel 2 plakjes afsnijden. Halve tomaten als ogen met plakjes wortel en rozijnen, knakworstjes als mond en prei als haar. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden C. In midden van oven, macaroni in 30 min. heet laten worden. Garneren met peterselie als neus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten