Kalfsfricandeau Met Tonijnsaus

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.

Italiaanse klassieker, een aparte en heerlijke smaakcombinatie van vlees met vissaus, dat koud wordt gegeten. In dit recept wordt de kalfsfricandeau geheel zelf bereid, dus je kunt nog wat varieren met de kruiden, indien gewenst.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
1 ui in vieren, 1 wortel in stukjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 5 dl droge witte wijn, zout, versgemalen peper, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 kg kalfsfricandeau, 3 eidooiers, 2 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 3 el kappertjes, 4 ansjovisfilets, 2 blikken tonijn, dunne schijfjes citroen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
katoenen doek, keukentouw.

Voorbereiding

ui, wortel en selderij met wijn, 5 dl water en zout aan de kook brengen, vlees met rozemarijn en laurier in doek wikkelen en met keukentouw dichtbinden, ingepakt vlees in water met groenten leggen en op laag vuur 11/2 uur laten sudderen, vlees in kookwater laten afkoelen.

Bereidingswijze

3 dooiers loskloppen en druppelsgewijs 11/2 dl olie erdoor kloppen tot mayonaise, op smaak brengen met zout en citroensap, 1 el kappertjes, ansjovisfilets en tonijn pureren, 1/2 dl olie toevoegen, tonijnmengsel door zeef wrijven en door mayonaise roeren, afgekoeld vlees in zeer dunne plakken snijden, wat saus op schaal schenken, vlees erop schikken, rest van tonijnsaus erover schenken, 2 el kappertjes en schijfjs citroen erover verdelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten