Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bordje Met Drie Amuses

Bordje Met Drie Amuses

Door: mauritsenole92

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2000

Ingrediënten 6 personen


Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's, 1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl Nam Pla (vissaus), mespuntje peper
voor de gevulde druiven met levermousse:
20 hollandse muskaatdruiven, 150 g pate van eende- of ganzenlever, 1/2 dl slagroom lobbig geklopt, 1 el witte port
voor de gefrituurde visreepjes: 1 dl olijfolie, 1 el Ricard of Pernod, 1 tl venkelzaadjes, gekneusd, zout, peper, 300 g visfilet (tong), in schuine reepjes gesneden, voor het tempurabeslag: 1 ei, 125 g bloem, frituurolie, voor de saus: 10 draadjes saffraan, 1 tl Ricard of Pernod, 100 g mayonaise, 1 tl fijngesneden dille.



De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn.
De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gamba's: gamba's pellen, staarten in de lengte insnijden en zwarte darm verwijderen, gamba's wassen en droogdeppen, ingredienten voor de marinade mengen en gamba's hierin 6 uur marineren, grill voorverwarmen op de hoogste stand, gamba's uit laten lekken en 3 min grilleren, halverwege keren, komkommer in dunnen reepjes snijden (julienne), gamba's serveren met komkommerreepjes en een schepje marinade
gevulde druiven: druiven ontvellen, stukje van de bovenkant afsnijden en pitten verwijderen, pate pureren en opkloppen met slagroom en port, mousse in spuitzak overdoen en druiven ermee vullen, druiven serveren op een lepel of aan een prikker
gefrituurde visreepjes: marinade: olie, ricard, venkel, zout en peper mengen en visreepjes hierin 1 uur marineren. tempurabeslag: ei met 1 dl ijskoud water loskloppen , bloem in 1 keer toevoegen en tot glad beslag roeren, olie verhitten tot 180 gr., visreepjes door beslag halen en in hete olie enkele min. frituren. Saus: saffraan 10 min in ricard weken, mayonaise, saffraan met ricard en dille mengen, visreepjes serveren met saus.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top