1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Engelse keuken
  5. scones

scones

  • Engels, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2000

Ingrediënten


250 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, mespunt zout, 1,5 dl melk, 50 g suiker, 50 g boter of margarine.


Verder heb je nodig


Uitsteekvormpje met doorsnee van ongeveer 5 cm.
Bakpapier.


Engels theegebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden Celsius.

Bereidingswijze

Doe bakmeel, bakpoeder en zout in een kom.
Snijd de boter met twee messen door dit mengsel. Voeg, als het een kruimelig deeg is geworden, de melk en de suiker toe. Meng alles snel door elkaar en rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 cm dik. Steek er met een uitsteekvorm (of glas) rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. De scones moeten stevig aanvoelen als ze aan de zijkant worden ingedrukt.

Serveertip

Liefst warm serveren. Breek ze open en serveer er met wat suiker lobbig geslagen slagroom bij (oorspronkelijk "clotted cream") en jam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weewee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weewee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top