Libanon: Rijstepudding (moegli)

  • Arabisch, Nagerecht
  • 20-30 min.

Van deze gekruide rijstepudding worden kleine schaaltjes uitgedeeld als er een jongetje is geboren. Bij een meisje wordt slechts een kopje thee met dezelfde kruiden aangeboden (deze kruiden gelden ook in Europa als goed voor het zog). Probleem bij dit toetje is dat er wel een uur lang in geroerd moet worden. Dit recept is een snelkookpanversie. Kook niet te veel tegelijk, want de rijst zwelt enorm op.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 el fijngestampte of tot poeder gemalen rijst, 1/4 l water, 1.1/2 el bruine suiker, 1 tl gemalen karwij, 1 tl gemalen anijs, 1 tl gemalen kaneel
Voor de garnering:
amandelen, walnoten, pijnboompitten, pistaches, geraspte kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snelkookpan

Bereidingswijze

Rijst en water in de snelkookpan mengen. Al roerend aan de kook brengen en 10 minuten onder de hoogste druk koken. Druk wegnemen, overige ingredienten toevoegen. Vervolgens al roerend koken tot vladikte is bereikt.
De pudding overdoen in kleine schaaltjes en deze versieren met geblancheerde noten en kokos.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

watdepotschaft avatar
watdepotschaft

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten