Indonesische Spruitjesstamppot

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
11/2 kg. aardappelen; zout; 1 zakje nasigroenten; 30 gram boter; 700 gram spruitjes; 3 eetlepels ketjap; 2 dl. melk; 50 gram dry roasted pinda's; 100 gram tauge; 1/2 zakje cassave kroepoek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Maak de spruitjes schoon en snijd de dikke exemplaren doormidden. Wel de nasigroenten volgens aanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak de schoongemaakte spruitjes al omscheppend 5 minuten. Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ca. 5-10 minuten gaar. Let op dat het vocht niet verdampt, voeg zo nodig een beetje bouillon toe.
Stamp de aardappelen met de melk, spruitjes, pinda's en de tauge door elkaar.

Garneer met de kroepoek

Serveertip

Serveren met sate en pindasaus

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianne_en avatar
marianne_en

Doorsturen

Home Recepten