1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische Spruitjesstamppot

Indonesische Spruitjesstamppot

Door: marianne_en

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2000

Ingrediënten 4 personen


11/2 kg. aardappelen; zout; 1 zakje nasigroenten; 30 gram boter; 700 gram spruitjes; 3 eetlepels ketjap; 2 dl. melk; 50 gram dry roasted pinda's; 100 gram tauge; 1/2 zakje cassave kroepoek



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Maak de spruitjes schoon en snijd de dikke exemplaren doormidden. Wel de nasigroenten volgens aanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak de schoongemaakte spruitjes al omscheppend 5 minuten. Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ca. 5-10 minuten gaar. Let op dat het vocht niet verdampt, voeg zo nodig een beetje bouillon toe.
Stamp de aardappelen met de melk, spruitjes, pinda's en de tauge door elkaar.
Garneer met de kroepoek

Serveertip

Serveren met sate en pindasaus



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top