1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gamba'S Pil Pil

Gamba'S Pil Pil

Door: lein02

  • Spaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-10-2000

Ingrediënten 2 personen


6 grote gamba's (ongepeld, of 8 stuks gepeld)
olijfolie, twee grote tenen knoflook, een kleine rode peper, peterselie.


Verder heb je nodig


Koekenpan, overschaaltje, overwanten, grill

Gamba'S Pil Pil
Gamba'S Pil Pil

Gamba's met (veel) knoflook en rode peper.
Zoals in Spanje gegeten wordt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ruim olijfolie in de Koekenpan doen
knoflook uitpersen/fijnsnijden en in de olie doen. Peper in dunnen ringen snijden en naar gewenste hoeveelheid toevoegen aan de olie.
Gamba's afspoelen onder de kraan.

Bereidingswijze

Koekenpan met olie opzetten. Al solie heet is gamba's erin leggen. Ze moeten helemaal onder de olie liggen. Als de gamba's een beetje wit worden de gamba's uit de olie scheppen en in de Ovenschaal leggen. Olie uit de koekenpan toevoegen zo, dat de gamba's net niet helemaal onder liggen.
Fijngehakte peterselie er doorheen roeren en vervolgens een paar minuten onder de hete grill.

Serveertip

Het hoort zo opgediend te worden, in de ovenschaal, die nog zo heet is, dat de olie nog naborrelt. Er wordt (stok-)brood bij geserveerd, die je in de olie kunt dippen.

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lein02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top