Gamba'S Pil Pil

  • Spaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-10-2000
  • Gamba'S Pil Pil

    Gamba'S Pil Pil

    Gamba'S Pil Pil

Gamba's met (veel) knoflook en rode peper.
Zoals in Spanje gegeten wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 grote gamba's (ongepeld, of 8 stuks gepeld)
olijfolie, twee grote tenen knoflook, een kleine rode peper, peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, overschaaltje, overwanten, grill

Voorbereiding

ruim olijfolie in de koekenpan doen
knoflook uitpersen/fijnsnijden en in de olie doen. Peper in dunnen ringen snijden en naar gewenste hoeveelheid toevoegen aan de olie.
Gamba's afspoelen onder de kraan.

Bereidingswijze

Koekenpan met olie opzetten. Al solie heet is gamba's erin leggen. Ze moeten helemaal onder de olie liggen. Als de gamba's een beetje wit worden de gamba's uit de olie scheppen en in de ovenschaal leggen. Olie uit de koekenpan toevoegen zo, dat de gamba's net niet helemaal onder liggen.
Fijngehakte peterselie er doorheen roeren en vervolgens een paar minuten onder de hete grill.

Serveertip

Het hoort zo opgediend te worden, in de ovenschaal, die nog zo heet is, dat de olie nog naborrelt. Er wordt (stok-)brood bij geserveerd, die je in de olie kunt dippen.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

lindasterk avatar
lindasterk 08-08-2019

Geweldig gerecht ben er dol op

grazer avatar
grazer 05-08-2019

Ik ben gek op Pil Pil, neem het mee. Dank voor je recept

marion_vis avatar
marion_vis 05-04-2002

Lijkt me heerlijk gr. mar

jeannezonn avatar
jeannezonn 05-04-2002

het recept lijkt me heerlijk, en ga ik zeker uitproberen groetjes Jeanne

bentein avatar
bentein 04-04-2002

fantastisch recept, alsof je weer onder de wuivende palmen zit met 'n heerlijk glas koele rose...en dan die heerlijke lucht van de gamba's pil pil bedankt michel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten