Ziti met Groenten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

*** ZITE is een typische pasta van Sicilie, het lijkt op spaghetti maar doorboord ***

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400g zite * 250g aubergines * 50g ricotta van Galbani * 200g gepelde tomaten * 4 teentjes knoflook * 3 eetlepels olijfolie extravierge * basilicum * zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de aubergines in blokjes, bestrooi met zout en laat ze 15 minuten rusten.

Bereidingswijze

Fruit intussen 2 teentjes knoflook in 2 eetlepels olijfolie, giet de gepelde tomaten erbij en laat 10 minuten koken. * verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de 2 overgbeleven teentjes knoflook. * Voeg hier vervolgens de aubergines bij. * Laat de groenten 5 minuutjes sudderen en giet er dan de tomatensaus bij. * Kook de pasta, giet af en vermeng met de tomatensaus. * Voeg de ricotta toe en bestrooi met versnipperde basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jeirdolleke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten