Eggah

  • Arabisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2000


Een Eggah lijkt op een Spaanse Tortilla.
Hij kan gevuld worden met groenten, kruiden, noten en specerijen, maar ook met vlees of vis; expermenteer zelf eens.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 2 eetlepels boter
  • 3 grote preien, in smalle ringen
  • 2 grote courgettes, in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten of geschaafde amandelen
  • 8 eieren
  • zout en versgemalen zwarte peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote, diepe koekepan en bak hierin de preien en courgettes afgedekt helemaal gaar.
Voeg de stukjes brood en pijnboompitten toe.
Klop de eieren met zout en peper los in een kom en schep ze door de groenten.
Bak de Eggah afgedekt 10-15 minuten op een laag vuur tot hij gaar is.
Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud.
Snijd de Eggah in punten en serveer ze als onderdeel van mezze, als borrelhapje, bij een picknick of lunch.

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 01-07-2014

Waar zijn het brood en de hoeveelheid eieren? Het lijkt me namelijk erg lekker. Groet van Ankie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten