1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Gevulde Groenten Met Tomatensaus

Gevulde Groenten Met Tomatensaus

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines -
1 courgette -
2 paprika's -
1 bosje verse munt (voor de afwerking) -
Voor de vulling:
2 knoflookteentjes -
1 ui -
400 gr. gehakt -
? koffielepels 4-kruidenmengeling -
200 gr. gekookte rijst -
peper en zout.
Voor saus:
1 ui -
1 blik gepelde tomaten (400 gr.) -
peper en zout.



Recept van Weight - Watchers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250?C of stand 8-9. Was de groenten en snij ze in de lengte in twee. Hol de aubergines en de courgette uit en verwijder de zaadlijsten van de paprika's.

Bereid de vulling: pel en hak de knoflookteentjes en de ui en meng ze onder het vlees. Kruid met de 4-kruidenmengeling, peper en zout. Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed onder.

Bereidingswijze

Vul de uitgeholde groenten met de farce. Breng de groenten over in een ovenschotel. Bereid de saus: pel en hak de ui en fruit 5 minuten in een anti-kleefpan met een beetje water. Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met peper en zout. Laat de saus 10 minuten inkoken. Giet de saus rond de groenten in de schotel en plaats gedurende 30 minuten in de oven. Overgiet tijdens het bakken regelmatig met de saus. Voeg, indien nodig wat water toe.

Serveertip

Was de munt. Dien de groenten warm op, giet er de saus rond en versier met de munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top