1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pinda Bravoe(Pindasoep)

Pinda Bravoe(Pindasoep)

  • Surinaams, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui
1 schenkel met vlees(300gr)
200 gr varkenspoulet
1/2 pot pindakaas met stukjes noot(nettogew. 350 gr)
1 1/2 vleesbouillontablet
zout, peper
sambal oelek
1 takje selderij



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en halveren. In pan doen: 1 L. koud water, ui, schenkel en poelet. Langzaam aan de kook brengen. Met schuimspaan schuim verwijderen. Met deksel op pan 1 uur zachtjes koken. Ui verwijderen. Boven andere pan beetje bouillon zeven. Pindakaas erdoor roeren. Rest bouillon erboven zeven en doorelkaar roeren. Schenkelvlees in stukjes snijden. Aan soep toevoegen: stukjes schenkelvlees, poelet en bouillontablet. Doorelkaar roeren. Op zacht vuur soep al roerende koken tot gebonden soep. Op smaak maken met zout, peper en sambal oelek. Evt ketjap.

Bereidingswijze

Soep zachtjes opwarmen. Selderij erboven fijnknippen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top