1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gemengde visschotel in bouillon met alioli

Gemengde visschotel in bouillon met alioli

Door: oleebolleken

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg gemengde witte vis (kabeljauw, zeeduivel, zeebrasem, griet,?) - 4 aardappelen - 1 ui - 2 preistengels - zout en peper - 5 knoflookteentjes - tijm - laurier - aliolisaus (zie mijn recept, maar met slechts 1 knoflookteentje, of meer naar smaak) - cayennepeper


Verder heb je nodig


Een kookpot met deksel


"Pescados al caldo con alioli"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen en in tweeen snijden als ze te groot zijn. De ui pellen en fijnsnijden. De prei schoonmaken en eveneens fijnsnijden.

Bereidingswijze

2 liter water aan de kook brengen, kruiden met zout, de groenten toevoegen en 15 minuten laten koken. Dan de in stukken gesneden vis, de gepelde knoflookteentjes, de tijm en de laurier bijvoegen, nog 15 minuten laten pocheren. Intussen de alioli maken volgens het recept en flink wat cayennepeper toevoegen. De alioli aanlengen met enkele eetlepels visbouillon, dan alles bij de bouillon voegen en goed mengen.

Serveertip

Bouillon, groenten, aardappelen en vis samen serveren in soepborden.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top