1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Minestrone Met Macaroni En Salami

Minestrone Met Macaroni En Salami

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 Prei
2 Wortels
100 gram Salami's
15 gram Boter
100 gram Macaroni
50 gram Ontbijtspek, in dobbelsteentjes
5 deciliter Kippenbouillon
5 deciliter Witte bonen, uit blik
5 deciliter Tomaten, gepelde, uit blik
1 eetlepel Peterselie, verse, gehakte
1 teentje Knoflook
1 theelepel Kruid, Italiaanse
Kaas, Parmezaanse


Verder heb je nodig


Een ovenschaal met een inhoud van 2 liter, een knoflookpers, de zeef en wat magnetronfolie.


Je zou er trek van krijgen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De prei, knoflook en worteltjes schoonmaken. De prei in ringen snijden, de knoflook uitpersen en de worteltjes in plakjes snijden. De salami in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In de ovenvaste schaal van 2 liter inhoud de boter met de blokjes spek onafgedekt 2 tot 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De Italiaanse kruiden en de tomaten met het vocht erdoor roeren en alles afgedekt 8 tot 10 minuten op vol vermogen verwarmen. Intussen de witte bonen in de zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. De bouillon, bonen en macaroni aan het tomatenmengsel toevoegen en alles afgedekt nog 6 tot 8 minuten op half vermogen verwarmen tot het net tegen de kook aan is. De minestrone op smaak brengen met zout en peper, afgedekt 5 minuten laten nagaren.

Serveertip

Garneer het met de peterselie en de Parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top