1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Polenta Met Kaas

Polenta Met Kaas

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gram Kaas, Parmezaanse
100 gram Boter
300 gram Polenta, met worst, in plakken
200 gram Gruyere
1 liter Water
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Een pan en een lage schaal.


Weer eens wat anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kaas in kleine blokjes. In plaats van gruyerekaas kunt u ook fontina-kaas gebruiken.



Bereidingswijze

Breng in een pan het water aan de kook en voeg de polenta al roerend toe. Voeg zout en peper toe en roer de blokjes kaas erdoor. Kook de polenta in circa 15 minuten zachtjes gaar. De polenta is gaar als deze aan de rand van de pan begint los te laten.

Serveertip

Schep de polenta in een lage schaal en strooi de Parmezaanse kaas erover. Verhit de boter tot deze bruin wordt. Schenk de boter over de polenta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top