1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. oranjekoek

oranjekoek

  • Regionaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten


350 gram zelfrijzend bakmeel, 225 gram basterdsuiker, 25 gram boter, 1 ei, ? deciliter water, 1 mespunt zout, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels gemalen anijszaad, 1 geraspte sinaasappelschil, 75 gram oranjesnippers.
Ingredienten voor het glazuur:
100 gram poedersuiker, 1 eetlepel water of likeur.



Koek maar dan anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het ei, het water en het zout in een kom en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Voeg dan de nootmuskaat, het anijszaad, de geraspte sinaasappelschil en de fijn gesneden oranjesnippers bij het deeg en kneed alles nog een keer goed door elkaar. Beboter een bakplaat en rol daar het deeg op uit tot een ronde lap van 1 cm dik. Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde warme oven (200? C) en bak de koek in 30 minuten gaar. Maak intussen het glazuur Zeef de poedersuiker boven een kommetje en voeg druppelsgewijs goed roerend zoveel vocht toe dat het glazuur glimt en dik vloeibaar is. Laat de gebakken koek op de bakplaat afkoelen en bestrijk de oranjekoek met het glazuur. Laat het glazuur 1 uur drogen.De oranjekoek kan eventueel ook gevuld worden met amandelspijs.


Serveertip

Geef de koek bijvoorbeeld bij een mok boerenkoffie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top