1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. groningse kruidkoek

groningse kruidkoek

  • Regionaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten


250 gram zelfrijzend bakmeel, 175 gram bruine basterdsuiker, 3 eetlepels keukenstroop, 1 mespunt zout, 2 theelepels kaneel, ? theelepel foelie, ? theelepel gemalen kruidnagelen, ? theelepel nootmuskaat, 1?deciliter melk.


Verder heb je nodig


Oven


Heerlijke koek, die je kopje koffie beter doet smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Handen wassen en de ingredienten klaar leggen ;-)

Bereidingswijze

Zeef de bakmeel met de basterdsuiker boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daar de stroop, het zout, de kaneel, de foelie, de kruidnagelen, en de nootmuskaat in. Giet er vervolgens, scheutje voor scheutje, de melk bij en maak vanuit het midden met een houten lepel een mooi glad beslag. Beboter een cakevorm en doe daar het beslag in. Laat de kruidkoek in een voorverwarmde matig warme oven (175? C) in 1? uur gaar worden. Stort de koek uit op een rooster en laat hen goed afkoelen.

Serveertip

Geef de Groningse kruidkoek bij een lekkere stevige bak koffie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top