1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Roodlof
  5. Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten 4 personen


20 g boter of margarine
400 g gemengde paddestoelen (bijv, champignon, shiitake, cantharel, , eekhoorntjesbrood, oesterzwam), in plakjes
2 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
175 g risottorijst
3/4 dl rode wijn
1 takje rozemarijn
41/2 dl groentebouillon (van tablet)
1 kropje radicchiosla, roodlof of lollo rosso, in brede repen
50 g veldsla
1/2 dl slagroom
50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt



In Italie zijn ze er verzot op! En in Nederland wint risotto ook sterk aan populariteit. Een van de lekkerste risotto's is ongetwijfeld deze met paddestoelen, van een klassieke eenvoud! geniet ervan, met een frisse slade erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een wok of grote braadpan en roerbak de paddestoelen op hoog vuur lichtbruin. Neem ze uit de pan als ze vocht gaan loslaten
(na ? 5 min.). Voeg de olie toe aan het achtergebleven braadvet en bak het sjalotje ? 1 min. zachtjes. Voeg de rijst toe en roerbak deze ? 3 min. Voeg de wijn en rozemarijn toe en laat de wijn al roerend opnemen door de rijst. Schenk al roerend steeds een flinke scheut bouillon erbij en laat deze ook opnemen door de rijst (dit duurt ? 20 min.) Voeg ? 5 min. voor het eind de paddestoelen met vocht toe en laat ze meestoven. Schep voor het serveren de beide slasoorten en de slagroom door de risotto.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef de kaas er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top