1. Home
  2. Recepten
  3. Appel-Havermouttaart

Appel-Havermouttaart

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten


Ingredienten:
Voor het deeg:
500 g zelfrijzend bakmeel
400 g bruine basterdsuiker
250 g havermout
400 g gesmolten roomboter of margarine

Voor de vulling:
6 a 7 goudrenetten
100 g rozijnen
30 g suiker
2 tl kaneel

Voor de custard:
1 ei
15 g suiker
15 g custard
2? dl melk


Verder heb je nodig


Bakpapier, bakplaat


Nog een appeltaart uit de tip, heel verrassend met havermout!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160? C. Wel de rozijnen in heet water.

Bereidingswijze

Meng meel, suiker en havermout door elkaar. Doe de gesmolten boter erbij en roer tot er een kruimeldeeg ontstaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg ? deel van het deeg op de bakplaat en druk dit aan tot een compacte laag. Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes. Laat de rozijnen goed uitlekken en voeg ze bij de appelen. Roer de suiker en kaneel er door. Verdeel de vulling over de deegbodem. Strooi het restant van het kruimeldeeg eroverheen. Maak een papje van custard, ei, melk en suiker en giet dit over de taart. Bak de taart in het midden van de oven op 160?C in 55 minuten gaar.

Serveertip

Eventueel kun je als extraatje nog abrikozenjam over de warme appeltaart smeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top