1. Home
  2. Recepten
  3. kruimel-appeltaart met noten

kruimel-appeltaart met noten

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten


Voor het verrijkte zandtaartdeeg:
250 g bloem
125 g witte basterdsuiker
175 g koude roomboter of margarine
1 ei

Voor de vulling:
1? kg appels, geschild, in stukjes, met citroensap besprenkeld
150 g fijngehakte amandelen (of walnoten of pecannoten)
2 el basterdsuiker
Scheutje Amaretto

Voor het kruimeldeeg:
150 g bloem
75 g suiker
75 koude roomboter of margarine


Verder heb je nodig


Extra nodig: springvorm (? 28 cm), ingevet en met bloem bestoven


Appeltaart, maar dan anders! Een recept uit de Tip Culinair.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175?C.

Bereidingswijze

Zeef bloem en basterdsuiker boven een kom, voeg de boter toe en snij die met twee messen klein. Voeg het ei toe en kneed er een samenhangende bal van (dit kan ook goed in de keukenmachine). Laat het deeg ? 30 minuten in de koelkast rusten. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de appels met ?/? van de amandelen (of andere noten) en de overige ingredienten voor de vulling. Bekleed de vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met de overige amandelen. Schep de appelvulling erop. Maak een kruimeldeeg van de bloem, suiker en boter en strooi dit over de vulling. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven op 175?C in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.

Serveertip

Er is aan deze taart geen zout toegevoegd, maar dat kunt u natuurlijk wel doen (mespuntje door het deeg).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top