Voor het verrijkte zandtaartdeeg:
250 g bloem
125 g witte basterdsuiker
175 g koude roomboter of margarine
1 ei
Voor de vulling:
1? kg appels, geschild, in stukjes, met citroensap besprenkeld
150 g fijngehakte amandelen (of walnoten of pecannoten)
2 el basterdsuiker
Scheutje Amaretto
Voor het kruimeldeeg:
150 g bloem
75 g suiker
75 koude roomboter of margarine
Extra nodig: springvorm (? 28 cm), ingevet en met bloem bestoven
Appeltaart, maar dan anders! Een recept uit de Tip Culinair.
Verwarm de oven voor op 175?C.
Zeef bloem en basterdsuiker boven een kom, voeg de boter toe en snij die met twee messen klein. Voeg het ei toe en kneed er een samenhangende bal van (dit kan ook goed in de keukenmachine). Laat het deeg ? 30 minuten in de koelkast rusten. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de appels met ?/? van de amandelen (of andere noten) en de overige ingredienten voor de vulling. Bekleed de vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met de overige amandelen. Schep de appelvulling erop. Maak een kruimeldeeg van de bloem, suiker en boter en strooi dit over de vulling. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven op 175?C in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.
Er is aan deze taart geen zout toegevoegd, maar dat kunt u natuurlijk wel doen (mespuntje door het deeg).
panda231166 26-10-2005
ik ga hem zeker een keer maken,in de hoop dat dat dezelfde taart is die je hier bij de diepvriesman kunt kopen ,als dat waar is is ie heerlijk een echte aanrader.bedankt voor je recept hoor. grietjes panda231166
pwiggers 09-10-2003
Deze appeltaart ga ik dus ook maken. Lijkt me echt heel erg lekker en gezien de bovenstaande reactie is hij het dus ook. Bedankt. Petra
marloes71 03-01-2002
fantastische taart bijna net zo lekker als de DUDOK (bekend in Rotterdam) taart.
Ik heb hem hier in Australie gebakken. De amaretto heb ik weggelaten en ik heb sundowner appels gebruikt. Echt een aanrader!!!!