1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Taart
  5. Tapa : taart met sardines en aardappelen

Tapa : taart met sardines en aardappelen

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten 6 personen


Een dozijn verse sardines - 500 g aardappelen - zout en peper - een bosje verse (of eventueel gedroogde) marjolein - 1 tomaat - enkele olijven - 5 a 6 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


Een aardewerken vuurvaste taartschotel - aluminiumfolie


"Tarta de sardinas con patatas"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De sardines schoonmaken, koppen en graten verwijderen. De aardappelen schillen en fijnsnijden (zoals chips).

Bereidingswijze

De taartschotel olien, op de bodem een laag sardines leggen, kruiden, bedekken met
aardappelschijfjes, daarop de rest van de sardines schikken. De tomaten in schijfjes snijden en tussen de sardines leggen, de olijven bijvoegen, kruiden, overgieten
met olie en bestrooien met gehakte marjoleinblaadjes, overgieten met olie, afdekken met een vel aluminiumfolie en gedurende ongeveer 1/2 uur in een warme oven (voorverwarmd op 220? C) bakken. Na de helft van de baktijd de aluminiumfolie verwijderen.
Na de baktijd een aardappelschijfje kontroleren of het gaar is.

Serveertip

Warm of op kamertemperatuur serveren in tapabordjes of cazuelitas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top