1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Blauwe bessen cake
  6. bruidstaart met viooltjes

bruidstaart met viooltjes

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten


Met deze taart kan je al een dag van te voren beginnen. Het recept voor deze taart komt uit het dames blad de Margriet. voor de cake's:
1000 gr. boter, 1 kg. fijne kristalsuiker, 14 eieren, merg van 4 vanillestokjes, 10 gr. zout, 1000 gr. bloem.

voor de room: 5 dl. volle melk, 1 vanillestokje, mespuntje zout, 4 eidooiers, 100 gr. fijne kristalsuiker, 75 gr. gezeefde patentbloem.
Voor de vruchtenpuree:
2 middelgrote mango's, 250 gr. aardbeien, 150 gr. blauwe bessen, 90 gr. kristalsuiker, 6 blaadjes gelatine.
Voor de marsepein:
700 gr. witte suikermarsepein of suikerpasta (banketbakker), op kamertemperatuur.
voor de garnering:
250-275 gr. gezeefde poedersuiker, 1 eiwit, eetbare bloemen b.v viooltjes, 1 potje zilveren parels baukje.


Verder heb je nodig


3 taartvormen 1 van 32 cm en 15 hoog, 1 van 22 cm en 10 cm hoog, 1 van 12 cm en 10 cm hoog.
spuitzak met glad rond sppuitmondje doorsnede 10 mm, en 1 van 5 mm doorsnede en 1 van 2,5 mm.


Drie lagen taart goed voor ongeveer 100 kleine stukjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit kan je 1 dag van te voren maken:Verwarm de oven voor op 160 gr. vet de vormen in.
Klop de boter met de suiker het zout en de vanille met de mixer tot een romig mengsel.
voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het mengsel luchtig.
spatel de gezeefde bloem er luchtig door.
Verdeel het cakemix over de vormen tot max. 3/4 hoogte van de vormen.
Bak de cake's apart in het midden van de oven. de grootste ong. 2 uur. de middelste 1,5 uur, de kleinste 1 uur.
controleer of de cake's gaar zijn door er een prikker in te steken en die moet er dan weer droog en schoon uitkomen. laat ze iets afkoelen en laat ze dan afkoelen op een rooster.
snijd de grootste taart overdwars in 4 lagen en de andere 2 in 3 lagen.
Room: breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. 15 min. zachtjes koken.
Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de bloem tot een glad papje. roer het mengsel los met enkele eetl. hete melk. breng het al roerend aan de kook. laat 3 min. zachtjes doorkoken. tot de room gebonden is. verwijder het vanillestokje. laat de room onder af en toe roeren af koelen. laat de room afgedekt met folie in de koelkast stevig worden.
Vruchtenpuree: maak het fruit schoon pureer de mango, de aardbeien en de blauwe bessen elk apart. met resp. 50, 25, en 15 gram suiker. in de keukenmachine bewaar de puree tot het gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Dit doe je op de huwlijksdag:
bestrijk de lagen cake met de room (de bovenkanten van de taart niet) laat de gelatine 5 min. weken in ruim koud water. knijp de geweekte blaadjes uit en verwarm ze met aanhangend vocht op matig vuur tot de blaadjes opgelost zijn. Verdeel de gelatine in verhouding over de vruchtenpurees en spatel deze er zorgvuldig door. verdeel de mango puree over de lagen room van de onderste taart. verdeel de aardbei over de lagen room van de middelste taart en de bosbessenpuree over de lagen room van de kleinste taart.

Marsepein: verdeel de marsepein in 3 stukken van 350gr, 200 gr, 150 gr. rol de marsepein uit tot cirkels van 49, 34, en 24 cm. en bekleed de taarten ermee.
snijd de overhangende randen weg en stapel de taarten op elkaar op een moie taartschaal.
Garnering:
Klop de poedersuiker met zo weinig mogelijk eiwit tot een dik glazuur en schep het over in de spuitzak. Gebruik eerst het kleinste mondje 2,5 mm en spuit met een gloveende beweging dunne lijntjes mooi verdeeld over de gehele taart. Verwissel het spuitmondje voor de grootste 10 mm. en spuit een parel randje aan de buitenkant van de taart. neem dan het 5 mm spuitmondje en spuit een parelrandje om de bovenste 2 lagen. verdeel de zilverpareltjes in de nog natte glazuur. bevestig de viooltjes met extra druppeltjes glazuur uit de spuitzak op de taart.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Waar koop ik wat: goed gesorteerde kookwinkels met onmisbare accessoires, taartvormen en ingredienten zijn Ina's Cake fantasies . Dordtselaan 67-69. rotterdam.
www.cake.nl
Of de bakwinkel havenstraat 25 maasbracht.
Veel plezier met maken van deze bijzondere taart.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top