1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Eierkroketten Met Ham

Eierkroketten Met Ham

Door: mauritsenole92

  • Belgisch, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten 10 personen


30 g boter, 60 g bloem, 11/2 dl melk, 4 hardgekookte eieren, grofgehakt, 60 g gekookte ham, fijngehakt, zout, peper, 1 losgeklopt ei, 30 g gedroogd broodkruim of paneermeel, frituurolie.



Lekker voor een (paas)ontbijt of voor een brunch of voor zomaar tussendoor of voor de bij borrel of ..........; het recept is voor 10 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In sauspan boter smelten, 30 g bloem toevoegen, in delen melk erdoor roeren, 5-10 min koken tot de saus dik is. Ei en ham toevoegen, op smaak brengen met zout en peper. In de koelkast in 3 uur laten opstijven, kleine rolletjes ervan vormen.
frituurolie tot 190 gr verwarmen (controleer het door een stukje brood in de olie te laten vallen, als het binnen 2 min. goudbruin kleurt, is de olie op temperatuur).

Bereidingswijze

Kroketten achtereenvolgens door rest van bloem, losgeklopt ei en broodkruim rollen, in frituurolie in 3-5 min goudbruin bakken.

Serveertip

Variant: vervang de ham door ontbijtspek of bacon.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top