1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Noten

Noten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes diepvries bladerdeeg 2eetlepels olie 1 ui,gesnipperd 2 tenen knoflook,gesnipperd 1 volle eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels bloem 2 dl kruidenboillon 150 gr l gezouten cashewnoeten 2-3 eetlepels fijngehakte koriander 1 eetlepel sesamzaadjes.


Verder heb je nodig


Pan bakplaat.


Flapjes met curry van cashewnoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de plakjes deeg ontdooien,en versreid de ontdooide plakjes uit.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de plakjes deeg ondooien.Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.Schep het kerriepoeder erdooor en fruit het even zachtejs mee.Roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje de kruidenbouillon toe.Blijf roren tot een dikgebonden saus ontstaat.Laat de saus nog even zachtjes pruttelen.Schep de cashewnoten en de koriander erdoor.Spreid de plakjes deeg uit.Schep de curry erop en vouw de plakjes deeg tot een driehoek dicht.Druk de randen met een vork goed dicht.Leg de flapjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met wat olie.Strooi de sesamzaadjes erover.Bak de flapjes in het midden van de oven in ca.20-30 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met timbaaltjes van rijst en een salade van wortel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mei_hoefje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mei_hoefje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top