Provencaalse stoofpot
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
ik maak vooral in de herfst vaak stoofpotjes, staat altijd zo gezellig en het is makkelijk koken.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kippenbouten, zout, peper, 2 el olie, 100 bakbacon in reepjes, 2 fijngesneden uien, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 tomaten in stukken, 400 g ratatouillemix (voorgesneden groenten), 1 dl kippenbouillon en 2 dl droge witte wijn, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 450 g voorgekookte krieltjes, 2 dl room culinair.Voorbereiding
kip inwrijven met zout en peper, in braadpan olie verhitten en bacon 4 min zachtjes bakken, kip toevoegen en in 7 min. rondom lichtbruin bakken, ui en knoflook 2 min zachtjes meebakken.
Bereidingswijze
tomaat en ratatouillemix 2 min meebakken, hete bouillon, wijn en tijm en rozemarijn toevoegen en kip afgedekt 45 min stoven. Krieltjes erbij en 10 min meestoven, room culinair erdoor roeren en afgedekt nog 5 min laten stoven.
Serveertip
lekker met wat bruin stokbrood om het stoofvocht op te deppen.