Provencaalse stoofpot

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

ik maak vooral in de herfst vaak stoofpotjes, staat altijd zo gezellig en het is makkelijk koken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 kippenbouten, zout, peper, 2 el olie, 100 bakbacon in reepjes, 2 fijngesneden uien, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 tomaten in stukken, 400 g ratatouillemix (voorgesneden groenten), 1 dl kippenbouillon en 2 dl droge witte wijn, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 450 g voorgekookte krieltjes, 2 dl room culinair.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kip inwrijven met zout en peper, in braadpan olie verhitten en bacon 4 min zachtjes bakken, kip toevoegen en in 7 min. rondom lichtbruin bakken, ui en knoflook 2 min zachtjes meebakken.

Bereidingswijze

tomaat en ratatouillemix 2 min meebakken, hete bouillon, wijn en tijm en rozemarijn toevoegen en kip afgedekt 45 min stoven. Krieltjes erbij en 10 min meestoven, room culinair erdoor roeren en afgedekt nog 5 min laten stoven.

Serveertip

lekker met wat bruin stokbrood om het stoofvocht op te deppen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten