Salade Met Wilde En Bruine Rijst

  • Internationaal, Buffet
  • 30-60 min.

onderdeel koud buffet

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3 koppen wilde en bruine rijstmix, 1/4 kop sesamolie, 12 fijngesneden lenteuitjes, mais van twee maiskolven, 1 fijngesneden rode paprika, 1/2 kop fijngehakte peterselie;
dressing;
2 el witte wijnazijn, 1 el kerrie, 1 el suiker, 1 el geraspte gember
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

kook de rijstmix in ruim kokend water op een matig vuur in 30 minuten gaar. Giet hem af en spoel hem af onder koud stromend water.
Verwarm de olie.
Roerbak hierin 2 minuten de lenteuitjes, paprika en mais.
Vermeng in een grote kom de rijst met de groenten en peterselie.
Dressing; doe olie, azijn, kerrie, suiker en gember in een potje met een schroefdeksel en schud goed.
Schep de dressing door de salade.

Serveertip

Deze salade kunt u een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Schep hem voor het opdienen goed om

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerstpagina avatar
kerstpagina

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten