1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Salade Met Wilde En Bruine Rijst

Salade Met Wilde En Bruine Rijst

  • Internationaal, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Ingrediënten 12 personen


3 koppen wilde en bruine rijstmix, 1/4 kop sesamolie, 12 fijngesneden lenteuitjes, mais van twee maiskolven, 1 fijngesneden rode paprika, 1/2 kop fijngehakte peterselie;
dressing;
2 el witte wijnazijn, 1 el kerrie, 1 el suiker, 1 el geraspte gember



Onderdeel koud buffet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijstmix in ruim kokend water op een matig vuur in 30 minuten gaar. Giet hem af en spoel hem af onder koud stromend water.
Verwarm de olie.
Roerbak hierin 2 minuten de lenteuitjes, paprika en mais.
Vermeng in een grote kom de rijst met de groenten en peterselie.
Dressing; doe olie, azijn, kerrie, suiker en gember in een potje met een schroefdeksel en schud goed.
Schep de dressing door de salade.

Serveertip

Deze salade kunt u een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Schep hem voor het opdienen goed om



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstpagina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstpagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top