Kastanjechampignon-Tijmpate
- Internationaal, Buffet
- 20-30 min.
onderdeel koud buffet
Ingrediënten 12 personen
60 gr boter, 1 gesnipperde kleine ui, 1 fijngehakt teentje knoflook,, 1 el tijm, 250 gr fijngehakte kippelevertjes, 2 fijngesneden plakjes bacon, 60 gram kastanje champignons, 1/2 kop port, 3/4 kop slagroom.Benodigdheden
keukenmachineBereidingswijze
Smelt de boter in een pan. Roerbak hierin de ui, knoflook en tijm in 2 minuten glazig.
Voeg de levers en de bacon toe en roerbak ze in 3 minuten bruin. Voeg de kastanje champignons en de port toe, roerbak 10 minuten tot het meeste vocht is verdampt.
doe alles in een keukenmachine. Voeg de room toe en mix het geheel tot een glad mengsel.
Schep het in een schaaltje en bewaar het afgedekt in de koelkast.
Serveertip
Let op de pate kunt u tot een week van te voren bereiden.
Niet invriezen.
Serveren met crackers of reepjes groente