Tarte Tatin Van Peer

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr bloem, 1oo gr boter,1 eidooier,snufje zout en 50 gr suiker.
1 kilo geschilde halve peren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vuurvaste vorm of ovenvaste koekenpan

Voorbereiding

kneed een deeg van 200 g bloem,100 gr roomboter,1 eidooier,snufje zout en 50 gr suiker, laat het deeg 30 minuten koel rusten

Bereidingswijze

verwarm 50 gr boter in een vorm of ovenvaste koekenpan,leg ruim 1 kilo geschilde,halve peren met snijvlak naar beneden in de pan,bak deze 5 minuten en keer ze.
voeg een scheutje sinasappelsap toe met 2 eetlepels honing en 30 gr basterdsuiker.
laat de peren karamelliseren.
neem de vorm of pan van het vuur en leg het uitgerolde deeg over de peren.
vouw de rand goed naar binnen en bak de taart ca.20 minuten in een oven van 200 graden.
keer de taart en garneer met geroosterd amandelschaafsel.

Serveertip

lekker met vanilleijs en slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jamot avatar
jamot

Doorsturen

Home Recepten