1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Entrecote

Entrecote

Door: frija

  • Joods, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Ingrediënten 4 personen


50 g rozijnen - 1/2 dl rode wijn - 50 g pijnpitten - 3 eetlepels olijfolie - 4 entrecotes, ca. 175 g elk - peper en zout - paprikapoeder - 1 ui, gepeld en kleingesneden - 100 g kippenlevertjes, kleingesneden


Verder heb je nodig


Koekenpan


Gerecht uit Israel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de rode wijn. Rooster de pijnpitten in een droge Koekenpan en houd ze apart. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de entrecotes ca. 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder en houd ze warm. Bak de ui, kippenlevertjes en de uitgelekte rozijnen voortdurend omscheppend in het bakvet en verdeel het mengsel over de entrecotes. Strooi er de geroosterde pijnpitten over.

Serveertip

Serveer met gebakken aardappelen of aardappelkroketjes en gegratineerde prei.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top