Gegrilde Gamba'S Met Romescosaus
- Italiaans,
- 30-60 min.
Recept voor Italiaans Kookboek, dit gerecht kan klaar gemaakt worden als lunch of voorgerecht, hoofdgerecht en borrelhapje.
Ingrediënten 4 recipe.people
24 verse gamba's, 3 eetl. olijfolie, snijpeterselie, als garnering partjes citroen.Voor de saus
2 geurige rijpe tomaten, 4 eetl olijfolie, 1 gehakte uit, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gehakt Spaans pepertje (uit pot), 1 theel. versnipperde gedroogde pepertjes of chilipoeder, 5 eetl. visbouillon,2 eetl witte wijn, 10 gepelde amandelen, 1 eetl. rode wijnazijn, zout
Benodigdheden
scherp klein mes.Voorbereiding
Romescosaus:
Tomaten pellen en grof hakken.
In een dikke steelpan 2 eetl olie heet maken en de ui en 3 knoflookteentjes zacht fruiten. De ingelegde peper, tomaten, stukjes gedroogde peper, visbouillon en wijn erbij doen, afdekken en alles 30 min laten pruttelen.
De amandelen onder de grill goudbruin roosteren. In de mengbeker of met de keukenmachine grof vermalen. De resterende 2 eetlepels olijfolie erbij doen, de azijn en het laaste teentje koflook. Pureren tot een glad geheel. De pikante tomatensaus erbij doen en opnieuw glad roeren. Zout naar smaak toevoegen.
Bereidingswijze
De koppen van de gamba's snijden, maar ze verder niet pellen. Een insnijding maken over de rus en de donkere ader eruit halen. De gamba's afspoelen en droog deppen. De grill voorverwarmen. De garnalen in olijolie doen en daarna verdelen over de grillplaat. Aan weerszijden in 2 tot 3 min roze grillen.
Bij gebrek aan een grill, kan dit ook heel goed in een koekepan.
Op een platte dienschaal leggen, samen met de partjes citroen. De saus in een apart schaaltje doen. Meteen opdienen gegarneerd met peterselie.
Serveertip
Lekker met warm stokbrood en olijven/knoflook kruidenboter.