Parijse Soezen

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
50 gram boter, 1 snufje zout, 150 gram bloem, 4 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder, 4 dl slagroom, 1 zakje slaroomversteviger, 2 eetlepels poedersuiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De boter met 2 1/2 dl water en het zout in een steelpannetje aan de kook brengen. Alle bloem ineens al roerend toevoegen en zolang op het vuur blijven roeren, totdat het deeg als een bal van de bodem loslaat. De pan van het vuur nemen, Een ei er snel bijroeren met garde of een mixer. Een voor een de andere eieren toevoegen en elk ei steeds al kloppend laten opnemen. Met het laatste ei het bakpoeder toevoegen en zolang mixen, tot een glanzend stevig deeg ontstaat dat niet uitvloeit. De bakplaat met bakpapier beleggen. Het deeg met behulp van 2 eetlepels tot 10 mooie grote bergjes vormen. Of het deeg in een spuitzak met een grof stervormig mondje scheppen en zo 10 grote toeven op de bakplaat spuiten. De bakplaat Ca.40 minuten in het midden van een hete oven 200 graden C. schuiven. De soezen zijn gaar, als ze heel licht aanvoelen. De soezen van de bakplaat nemen en op een rooster laten afkoelen. Van elke soes een deksel afknippen, de slagroom met de suiker en de versteviger stijfkloppen en in een spuitzak met stervormige mondje scheppen. De soezen volspuiten, deksels erop leggen en de soezen met poedersuiker bestrooien.

Laatste reacties

ruijzendaal avatar
ruijzendaal 13-02-2010

Ziet er leuk uit maar is helaas geen Parijse soes. Is recept voor normale slagroom soes. Bij Parijse soes wordt het eind resultaat veel luchtiger en krokanter. Ben zelf oorspronkelijk banketbakker en het originele recept al jaren kwijt. Had gehoopt het hier te vinden,helaas.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten