1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pate

Pate

  • Internationaal, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Ingrediënten


3 ons gaar vlees/kip/wild/konijn/etc
2 ons lever
kruiden (zout, peper, basilicum, koriander, tijm, jeneverbessen, knoflook,
whatever you like...)
evt een scheut drank
evt een scheut bouillon
evt een handje rozijnen
boter, olie of plakjes ontbijtspek



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Neem zo'n 3 ons gaar vlees/kip/wild/konijn/etc. met 2 ons lever en pureer dit in de keukenmachine (onontbeerlijk bij het maken van pate).
Voor grove pate pureer je minder lang, of alleen de lever en dan het vlees in stukjes gesneden er bij.
Voeg kruiden toe (zout, peper, basilicum, koriander, tijm, jeneverbessen, knoflook, whatever you like...), evt een scheut drank, evt een scheut bouillon als de boel te droog is, evt een handje rozijnen, enz, enz.
Stort dit geheel in een patevorm (cakevorm werkt ook prima) die je vantevoren hebt bedekt met vettigheid (boter, olie of plakjes ontbijtspek (mijn favouriet)), druk het geheel aan en bedek het met folie en leg er een zwaar voorwerp op (bijvoorbeeld een met water gevulde andere patevorm oid) en plaats dit geheel in een schaal met een laagje water in matig hete oven en laat het daar een uurtje of twee sudderen.
Af laten koelen, klaar.

Serveertip

EEN GOUDEN TIP!:] Neem i.p.v. lever zo'n grote, walgelijke, goedkope leverworst (zo'n hele grote die je nooit koopt) en gebruik dat als basis.
Werkt prima! Aan niemand vertellen!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top