1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Ingrediënten


[Voor de rijst]
300 gr. rijst
50 gr. boter of slaolie
1 ui
7 dl. bouillon OF 6 dl. bouillon en 1 dl. wijn
een mespunt saffraan/kurkuma
[Voor het vulsel]
4 lepels tomatenpuree
peper
nootmuskaat
100 gr. oude kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rijst (ongewassen of goed gedraagd) bakken in de hete boter of olie; zodra ze doorzichtig en iets geel is de schoongemaakte, kleingesneden ui meefruiten. De hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma toevoegen; de rijst gaar koken (ca. 25. min; de massa mag iets smeuig zijn). Risotto op smaak afmaken met de tomatenpuree, peper en noormuskaat. De helft van de geraspte kaas erdoor roeren of alle kaas bij de risotto opdienen.

Serveertip

[Tip 1: Risotto met champignons en ham]
150 gr. gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60 gr.
kleingesneden ham door de risotto mengen.
[Tip 2: Pilaf]
250 gr. in stukken gesneden (lams)vlees, een mespunt tijm en een laurierblad ca. 7 min. in de hete olie bakken, daarna de rijst meebakken.
De tomatenpuree, de kruiden en de kaas vervangen door 100 gr. geroosterde amandelsnippers of kleingesneden (wal)noten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top