1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pom

Pom

Door: sasvdberk

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2000

Ingrediënten


1 panklare kip
4 grote tajers (wortel/knolsoort)
3 grote tomaten of 4 eetlepels tomatenpuree
1 pakje margarine
(1 eetl. suiker)
2 uien
(250 gr. zoutvlees)
2 bouillonblokjes (kip)
peper
zout
nootmuskaat
sap van 2 sinaasappelen of 2 zuuroranjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kip in stukken snijden, wassen en afdrogen. De stukken kip met een mengsel van peper, zout en nootmuskaat inwrijven. Het zoutvlees in stukjes snijden en het zout laten uittrekken.
De margarine heet maken en hierin de kip bruin bakken. (Het zoutvlees meebakken). Het vlees uit het vet halen.
De gesnipperde ui en stukjes tomaat bakken. Het vlees er weer bij doen, 2 glazen water hieraan toevoegen met de blokjes. Alles zachtjes stoven met een verse geurige peper.
De tajers dik schillen, wassen, raspen of malen. Het sap erdoor roeren om verkleuring te voorkomen. Het vlees op smaak afmaken en uit de jus halen.
Een deel van de jus vermengen met de tajer, iets suiker hieraan toevoegen en deze op smaak afmaken met zout en zwarte peper.
In een beboterde vuurvaste schaal of een gaaf geemailleerd blik de helft van de tajermassa doen. Hierop de stukken kip (en zoutvlees) rangschikken.
Met de overige tajermassa bedekken. De pom nu overgieten met jus en in een hete oven gaar en bruin bakken. De pom is gaar wanneer een mes erin gestoken een bruin papje vertoont. (pml. 1,5 uur). Al men na het raspen merkt, dat de tajers 'jeuken' kan dit soms verholpen worden, als het niet heel erg is, door een scheutje rum of lemmetjessap te gieten in de tajer of een fles sodawater of een rauwe groene banaan in stukjes snijden en hier en daar in de pom te stoppen en meebakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top