Doperwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000


overheerlijke soep met gerookte zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 uien

* 1 flinke prei

* 2 stengels bleekselderij

* pakje doperwten (diepvries)

* 1 liter kippenbouillon

* 2 dl slagroom

* 3 eieren

* 150 gram gerookte zalm

* peterselie

* olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de eieren hard, pel ze, en snij in

kleine stukjes.

Pel de uien en snij ze in kleine stukjes.

Prei halveren in de lengte, wassen en in

ringen snijden.

Bereidingswijze

Doe wat (olijf)olie in de hapjespan en roerbak

hierin de uien tot ze glazig zijn.

Voeg de prei toe (hou 4 el achter voor de

garnering), de doperwten en de bleekselderij

en roerbak dit 10 minuten.

Voeg de kippenbouillon toe.

Doe de massa in de keukenmachine en laat

draaien tot je een gladde massa hebt.

Doe terug in de pan en doe nu de eieren

erbij, de in kleine stukjes gesneden zalm

en de room. Roer goed door en laat de soep

door en door warm worden, maar niet meer
koken.

Serveertip

Als de soep is opgeschept, strooi er dan wat

ringetjes prei over.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten